Wikipedyjo:Sztamtisz/Techńiczne kwestyje: Porōwnanie wersyji

Usunięta treść Dodana treść
Timpul (dyskusyjŏ | wkłŏd)
Linijŏ 49:
: Jo dwoům uodpora. Jeli juz to powinnymy mjec zajty we wsyjskych proponowanych srajbungach. Jo je za tym, coby ńy bůuo zodnych dwuznoków a dwuznacnosci. To je, coby niy bouo rozrozniynio mjyndzy ''ř'' a ''ż''. A tyz coby buua uodpedńo buchstaba lo ''ł'' abo ''ú''. A coby byuy odpedńe znoki lo : dz, dź a dż. To tele, pyrsk, <font face="Comic Sans MS">'''[[User:Ozi64|◄Ozi64►]]'''<sup>&nbsp;[[User talk:Ozi64|a&nbsp;uůnygo&nbsp;godka]]</sup></font> 17:58, 17 wře 2008 (UTC)
:: Pjyrsze - bydźe to tedy ńyugruntowany szrajbóng z gowy, bez historyje, druge - żodno to logika tworzić nowy szrajbónek bez korzyńi fonologicznych i bez podstowy etymolugije ślónskij godki. Doużech ći argumynty, pojakymu Steuer (ńy Tadzikowy Muster lebo uotrografijo czesko). '''[[Użytkownik:Timpul|Timpul]]''' <small>[[Dyskusja użytkownika:Timpul|godka]]</small> 18:15, 17 wře 2008 (UTC)
: Jo tyž dwoům uodpora. Pů mojymu, to překludzyńy śe s uortografije fůnetyčnyj na stauerowo to bydźe ale '''krok nazad'''. Mušymy dać se pozůr, co jedyno uobawa nos, kodyfikatorůw, do uortografije s hačykůma wroz s powstańym ślůnskij Wikipedyje prysua. Bali'my śe, co ludźe śe dů ńij ńe překonajům. A tu taki hit, tela užywočůw. No, dyć ńy mo protestůw! Uortografijo Stauera mjoua być uod počůntku kůmpromisym pomjyndzy tym coś'my chćeli a uobawům před Polokůma. '''Wybornym kůmpromisym, nale přeca kůmpromisym'''. A tu wyuaźi na to, co tak mauo kůmu wadźi ta fůnetyčno! To po co je ta stauerowo? Dyć naše uobawy śe ńy sprowdźiuy. '''Radujmy śe, a ńy uaźmy do zadku!''' Mům fest respekt do Hermanna, ale uůn je tyž jednym s twůrcůw uortografije fůnetyčnyj. Před tym a potym mjou tyž inkše půmysuy. Podstawowy argumynt za tym, coby ńy smjyńać uortografije na Wikipedyje, to je to, co Stauer je průmowany jyno bez jedno skupina - Pro Loquela Silesiana. Přyjyńće tyj uortografije ńyma dobre do tych, keři jeji ńy chcům, np. Danga, a inkšych. Za uortografijům fůnetycznům ńikt ńy stawo, sům žech jům ćepnyu před rokym. Nale terozki je fest argument, co je před ńům přišuość. Uortografijo fůnetyčno śe na Wikipedyje přyjyna. Tymu ńy mo co přečyć. Jyno tygo žeś'my śe bali. Terozki tyj uobawy juž ńy mo. Tůž po co iść nazod? To do pořůndku ńyma, pra? Zaś śe bydům z nos śmjoć, jak s uůnych pjerůńskich 10 uortografije na Dyktańdźe. To bůu buůnd. Tegoroczne Dyktando (juž za pora dńi!) bydźe jyno w jednyj uortografije uoguošůne - prawje we fůnetycznyj - a bydźe možno přisuać tyž w inkšych. Prasa napiše, cośmy wrešće do czegoś došli, a jako Wikipedyjo půdźe nazod, to zaś pó nos pojadóm i bydóm mjeć argument přeciw jynzykowi regjónalnymu dó nos. Pojakymu chcymy nazod?