Wikipedyjo:Sztamtisz/Techńiczne kwestyje: Porōwnanie wersyji

Usunięta treść Dodana treść
Linijŏ 51:
: Jo tyž dwoům uodpora. Pů mojymu, to překludzyńy śe s uortografije fůnetyčnyj na stauerowo to bydźe ale '''krok nazad'''. Mušymy dać se pozůr, co jedyno uobawa nos, kodyfikatorůw, do uortografije s hačykůma wroz s powstańym ślůnskij Wikipedyje prysua. Bali'my śe, co ludźe śe dů ńij ńe překonajům. A tu taki hit, tela užywočůw. No, dyć ńy mo protestůw! Uortografijo Steuera mjoua być uod počůntku kůmpromisym pomjyndzy tym coś'my chćeli a uobawům před Polokůma. '''Wybornym kůmpromisym, nale přeca kůmpromisym'''. A tu wyuaźi na to, co tak mauo kůmu wadźi ta fůnetyčno! To po co je ta stauerowo? Dyć naše uobawy śe ńy sprowdźiuy. '''Radujmy śe, a ńy uaźmy do zadku!''' Mům fest respekt do Hermanna, ale uůn je tyž jednym s twůrcůw uortografije fůnetyčnyj. Před tym a potym mjou tyž inkše půmysuy. Podstawowy argumynt za tym, coby ńy smjyńać uortografije na Wikipedyje, to je to, co Steuer je průmowany jyno bez jedno skupina - Pro Loquela Silesiana. Přyjyńće tyj uortografije ńyma dobre do tych, keři jeji ńy chcům, np. Danga, a inkšych. Za uortografijům fůnetycznům ńikt ńy stawo, sům žech jům ćepnyu před rokym. Nale terozki je fest argument, co je před ńům přišuość. Uortografijo fůnetyčno śe na Wikipedyje přyjyna. Tymu ńy mo co přečyć. Jyno tygo žeś'my śe bali. Terozki tyj uobawy juž ńy mo. Tůž po co iść nazod? To do pořůndku ńyma, pra? Zaś śe bydům z nos śmjoć, jak s uůnych pjerůńskich 10 uortografije na Dyktańdźe. To bůu buůnd. Tegoroczne Dyktando (juž za pora dńi!) bydźe jyno w jednyj uortografije uoguošůne - prawje we fůnetycznyj - a bydźe možno přisuać tyž w inkšych. Prasa napiše, cośmy wrešće do czegoś došli, a jako Wikipedyjo půdźe nazod, to zaś pó nos pojadóm i bydóm mjeć argument přeciw jynzykowi regjónalnymu dó nos. Pojakymu chcymy nazod?--[[Użytkownik:Dyktando|Dyktando]] 17:11, 18 wře 2008 (UTC)
:: To je alfabyt Steuerowy. Mjej jyno śwjadůmość, co "fůnetyčny" we mjańe to ńy mo recht jeli juž. '''Uu''' istno take ńy je (je to /łu/ eli /uł/, zgadńij). Tela užywočy to našo Wikipedyjo ńy mo - stouych je nos 3 (Lajsikonik, Ozi64 a jo, a myśla co do koždygo alfabyta śe by zwoleńńiki nolozuy, bo ludźůw echt ńy przyćůngo <u>alfabyt</u> jyno <u>godka</u>. Dům gowa ućůńć, co Steuerowy alfabyt mjouby wjynkšo aprobata postřůd "polskich" Ślůnzokůw (potyncjalnych sprowjořůw kerych je nojwjyncy). Fůnetyčno ńy mo kultura (ńikaj ńy je užywany krům punasymu.com a postůw autorůw tyj zajty). Jeszcze jydno uwoga. Hermann škryflou we alfabyće Hermannowym, a ńy fůnetyčnym, terozki ale zmjyńjůu zdańy a wspjyro Steuerowy. Guos Dangi po mojymu ńy mo co ličyć tam bowjym wuado Grzegorz Wieczorek, kery dycki bydźe průmowou swoja uoftografijo ańi jeli ńikt ńům ńy škryflo. To tela a dźynki za podjyńće guosu. '''[[Użytkownik:Timpul|Timpul]]''' <small>[[Dyskusja użytkownika:Timpul|godka]]</small> 17:26, 18 wře 2008 (UTC)
::: Jako bych mjoł se dać gowa ucióńć, to bych postawjół niy na uortografijo Steuera, jyno na polsko, w kerej terozki pisza ;). Postrzód Ślónzoków z Polski to je przeca nojlepszo uortografijo, pra ;D. Tóż jako sie kerujesz takymi argómyntóma, to pozwól zagłosowac wszyjskim - bydzie sam na zicher uortografijo polsko. Hermann stosowoł wjela uortografije, przed swojóm Hermannowóm pisoł pjyrszo wersyjo Eki (pjyrszy adres www.ekahermanna.pyrsk.com) we uortografije fónetycznyj. SamSóm sie spytej ;).